Upozoravaju! Tihi ubica pasa
Foto: 20.09.2017

Upozoravaju! Tihi ubica pasa

Nema ništa lepše nego da vlasnik posmatra svog ljubimca kako bezbrižno i slobodno trčkara livadom ne sluteći da je okružen biljkom koja može ostaviti ozbiljne posledice na njegovo zdravlje.

Zbog svoje prirode i izgleda lako može da dospe u nozdrve, usta, uši, oči pa čak i kožu vašeg ljubimca. Takvog je izgleda da, ako se ne primeti na vreme, samo od sebe ne može da ispadne već može samo dublje da napreduje.

Travka se može naći bilo gde u telu vašeg ljubimca, a simptomi za njeno prepoznavanje zavise od mesta gde je nastao problem.

Na primer: Ako je travka dospela unutar ušnog kanala, tada pas nervozno okreće glavu ili ako se zaglavi u nosu pas stavlja šapice na njušku;
Ukoliko dospe unutar pluća prouzrokuje kašalj i teško disanje

Veterinari napominju da postoje i druge vrste trava koje mogu biti ne samo štetne, već i smrtonosne po vašeg ljubimca, pa je i savet da ga ne puštate da slobodno trčkara terenom koji prethodno ne proverite, a svakako savetuju obavezan detaljan pregled po povratku iz šetnje.

Ukoliko ipak dodje do neželjenog slučaja savet je da nikako ne pokušavate sami da rešite nastali problem, već se hitno obratite veterinaru.

Podeli ovu vest sa prijateljima
Ostale vesti

Istrčavanje cele odgajivačnice pasa

Dan Berber, napravio je raj za svoje pse tako što je napravio mehaničku traku za trčanje

Hrana i voda za životinje u zamenu za otpad

Vending mašina Pugedon obezbeđuje hranu i vodu na ulicu u zamenu za plastične boce koje u nju ubace slučajni prolaznici

Kako život vide napuštene životinje

Pogledajte video snimak kako izgleda život na ulici iz ugla jednog psa lutalice

Loukanikos pas revolucionar i uvek spreman na borbu

Pas lutalica Loukanikos (kobasica), pas revolucionar, redovno prisutan pri organizaciji nemira tokom 2014. godine u Atini i uvek na strani demonstranata

Arhiva vesti